Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Sunday, April 24, 2011

AKADEMI FANTASIA HANYA SATU FANTASI WATTHELL !!!

Malam dah menjelma, teringat aku kisah malam semalam start jam 9. Ini merupakan satu mimpi ngeri buat aku. Aku telah dipaksa mak aku untuk tengok Akademi Fantasia (AF) 9. Mula-mula aku tengok macam biasa je lama-lama aku tengok naik menyampah. Haram jadah kenapa perlu ada lagi AF9. Cukup-cukup la sampai 8.


Komen aku tentang AF 9 kali ni:


1. Pemilihan lagu diorang totally out. Kenapa perlu pilih lagu tak popular. Dan kebanyakan lagu aku tak sure asal dari mana. Kebanyakan lagu memang aku tak pernah dengar. Kalau kata Rock Kapak pun rock kapak yang jarang kita dengar. Memang jadi makin bosan la AF 9 kali ni.


2. Peserta AF 9 ni macam tangkap muat dan masuk sekadar untuk popular je. Bila naik pentas dah nampak bergaya tapi bila bukak mulut sorang-sorang nyanyi sumbang. Kalau sumbang tak nampak sangat takpa, ni memang sumbang mambang dan kelaut china selatan mana ntah.


3. Adlin Aman Ramli, aku rasa dia sesuai jadi pengkritik sebab bila dia jadi pengajar macam terlalu manjakan peserta AF9 ni. Peserta-peserta AF9 nyanyi takda feel and soul langsung. Aku rasa kalau nyanyi tak ada soul baik pergi nyanyi kat Karoake Jamban lagi elok.


4. Aku kurang bersetuju dengan tempat belajar diorang. Memang nampak style sebab orang boleh tengok. Tapi disebabkan terlalu public aku tengok pelajar AF9 ni macam tak boleh tumpukan perhatian dan banyak main-main. Kejap-kejap tengok luar. Macam popular sangat orang nak tengok. Kalau aku jumpa diorang jalan sebelah aku pun,aku rasa tak perasan langsung.


5. Pasal kes pengguguran peserta semalam, aku rasa memang patut ada. Kalau boleh gugurkan banyak lagi sebab patut digantikan untuk menaikkan AF ni. Kalau tak bosan je aku nak tengok. Nasib baik ada Aznil yang pandai bawak drama ke atas pentas. Kalau tak lame je.

Ni la gambar peserta-peserta AF9 yang tak best langsung. Tapi adalah sorang atau dua orang je yang aku tengok boleh pergi jauh.

Tu je la antara komen aku. Sebenarnya ada banyak lagi, tapi aku rasa yang lain-lain tu korang boleh perasan sendiri. Sorry kepada peminat AF9 sebab bagi aku AF9 ni tak menarik dan juga out terus.Kemasukan Hazama semalam aku rasa boleh bawak perubahan sikit dan kemungkinan besar dia boleh menang AF kali ni. Ye la dulu kalah kali ni kalau nasib dia baik boleh la menang. Kalau nak dibandingkan dengan AF dulu-dulu atleast AF dulu ada banyak juga yang menarik serta pemilihan diorang memang bertepatan. Sekian dari aku, salam, Cheers.

12 comments:

nub said...

adeh..xpenah lak layan af tau2 jaa nanti dah ada juara.. hahaha

beloghakimy said...

hhahahah... aku tengok tapi jarang2.. ni aku rasa tak tengok dah.. ahhha

Nur Diyana Mukhtar said...

af makin lama memang makin ngeng! hahaha

TYNTHA LANA said...

lana..xpenah tgk dri yg 1 smpai skrg,hahaha, tragis kan,muahahahha..tah..malas layan.hahaha. tunggu result sape juare je dah ckup,hek3

*i E J a* said...

tw xpaa . lagu yg dipilih cm apaa ja . xpnh dgq pown . . . . menyanyi pown . aduh ! bowink laa .

Nyze 二ザ Crazee said...

so true.
at 1st excited la nak tengok.
but after tirai akademi, terus x follow. coz suara gila sumbang kot.. =__="

beloghakimy said...

yana: tu la ngeng tahap dewa dah..

lana: sangat la tragis nyer..

ieja: lagu zaman aku belum lahir lagi dia pilih.

nyze: sumbang tahap dewa dah...

~ i K i N ~ said...

aku rase mmg sangat teruk AF kali nih, aku ade tgk mggu lepas... mmg harap muke je. pengkritik pun asik komen pasal muke lawa/hensem, tinggi pakej lengkap. tp suara mmg kelaut.

n pasal tempat dorg belajar kan,
ade nmpak macam zoo tak?
kne kurung, then org datang tgk..
mcm kne aniaya je dorg nih..
sdey gle aku tgk dah mcm haiwan org dtg lawat2 tgk.

af mmg dah x relevan.
selamat af9 yg last.

beloghakimy said...

ikin: tu la...macam ape jek... teruk tahap mahadewa dah... tu la macam zoo pun ye.. aahhaha

sui nawi said...

tu lah af dh mkin low :)

Nyze 二ザ Crazee said...

haha.rasa nak bagi semua tersingkir je.betul x?

p.s: nasib baik tak jadi pergi audition hari. tu. kalau x, confirm kena tempias kutuk gak ni. lol~

emacuty15 said...

aah..aku tgok pon x de feel,x mcm peserta af dulu..nmpakla jgk bakat leh jadi penyanyi..ni x..mcm nak mencapap jew..(mencari publisiti murahan)huh...mmg x best..bgus la lepas nie dah x dew..tkut 6t lagi x best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...