Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Thursday, December 30, 2010

CERITA TENTANG BOLA DAN GOAL KEEPER MALAYSIA!!!

Salam, tahniah buat Malaysia sebab menang Piala Suzuki AFF. Terima kasih kepada Perdana Menteri sebab bagi cuti hari jumaat.(senang nak pergi sembahyang jumaat). Terima kasih kepada rakyat Malaysia sebab sanggup mengetepikan soal kenegerian samaada kedah, kelantan, selangor atau lain-lain sebab bola sepak Malaysia. Takziah kepada Indonesia kerana sudi kalahkan diri digelangang sendiri.

Okey berbalik kepada tajuk, first sekali aku nak tunjuk dekat korang pancaran laser kepada gol keeper Malaysia masa final malam tadi. Nah ambik ko tepat dekat mata.


Tu dia, relex je mamat Fahmi ni terang-terang kena laser dekat mata. Tapi tak da pun nak bising-bising berhentikan perlawanan. Ni baru profesional. Setakat laser bukan ada masalah pun. Betul tak Khairul Fahmi.

Habis cerita laser kita pergi pulak cerita penyokong Indonesia yang bodoh lagi dungu ni. Korang baca la sendiri. Nanti aku explain.


Hambik ko, sedap mulut je cakap Khairul Fahmi ni orang Jepun. Marah set-set Kelantan nanti. Dewi kalau datang Kelantan mesti orang Kelantan ajak gochoh. Padan muka. Memang statement yang bodoh la. Bukan nak selidik pakai hembus ja. Nampak sangat ramai golongan yang kurang educated di Indonesia ni. Okey next.

Ni pulak cerita tentang belog awek si Khairul Fahmi yang bukan main mencapap sejak 2 menjak ni. Bukan main lagi cerita pasal Khairul Fahmi ni. Kadang-kadang aku rasa menyampah pun ada. Siap cerita pasal sms la. Ni link belog dia.

http://jejariruncing.blogspot.com/

Dey minachi, ko tolong la jangan buat macam ni. Jangan jadi macam pemain Indonesia yang jatuh disebabkan cerita-cerita pasal peribadi. Member tu baru nak naik nanti tak pasal-pasal jatuh tergolek dog pulak. Nak cerita boleh tapi sampai sms nak tunjuk dalam belog. Haihhhh. Macam-macam ada. Jangan nanti gambar bukan-bukan ehem-ehem keluar sudah. hehehehehe. Bawak bertenang ye, baru menang satu piala.

Itulah serba serbi berkenaan penjaga gol Malaysia yang tengah market naik dengan mendadak. Kalau kira saham ASB ni mau dividen naik 200%. hahahahha. Sekian sahaja nukilan dari aku. Sekali lagi, tahniah Malaysia keatas kejayaan memenangi Piala Suzuki AFF. Sekian, Salam, Cheers.

8 comments:

eelobor said...

orang jepang sekarang dah pandai cakap kelantan. contohnya.....

"natey beruk mum Dewi Rudy, mum nie kecek guno pallo lutuk kor? meh sinih aku ajar ore indon kecek kelate pulok."

hehehehe......sorry yer ibu dewi....terkasar sket bahasa....

one ZET ai said...

jgn dk marah2 kt org indon 2....
ksianla kt dorg..
t abis sume bgunan kt msia ni tbengkalai, anak2 tbiar xtjaga, flat² n apartment kt msia ni sape yg nk sapu?
haaaaaaa.......
hahahahhahah

anaeeim said...

hahaha! mencapap sial awek dia! hahaha..tumpang populariti la... Mau bunuh diri tu kalau clash..haha

Bella Luna said...

omg. i pon rasa benda yang sama. tolong lah. omaigoddd omaigoood. dia tak malu ke buat tu semua? sebelum mamat tu femes, dia tak cakap pape pon. damn.

marha misdan said...

sakai pompuan capap ..

Anonymous said...

tau x pe dow!poyo gile wei minah 2!sms bagai nak tunjuk kt blog!sialan!bangge gle!owg 2 da femes tkt r 2 kena kebas sbb pmpn 2 bkn cntk pon!jp g balak ko kena kebas PADAN DENGAN MUKE dia!huh!!

kak ina kl said...

cewek indon tu memang goblok..ngak tau apa-apa..baik diam saja..org kelantan dikata orang jepang...tak google dulu ker seblm tulis kat fb.
hati-hati yer aweks tu..takut nanti lepas ni dia pilih artis mcm pemain bola adik beradik kembar tu..nanti sape yang malu.

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

"jgn dk marah2 kt org indon 2....
ksianla kt dorg..
t abis sume bgunan kt msia ni tbengkalai, anak2 tbiar xtjaga, flat² n apartment kt msia ni sape yg nk sapu?
haaaaaaa.......
hahahahhahah"

SETUJU GILA HEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...