Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Monday, January 3, 2011

ALHAMDULILAH TERCAPAI JUGA HASRAT UNTUK BELI KAMERA UNTUK MAK AKU !!!!!

Salam semua bloggers, semalam aku ada cakap aku nak keluar beli hadiah. So aku pun gi la jalan-jalan dekat Low Yat. Aku bercadang nak belikan mak aku digital kamera kongsi duit dengan abang aku. Aku pergi la satu kedai ke satu kedai. Macam-macam kamera aku jumpa dari Lumix, Canon sehinggalah ke Nikon. Bila sampai dekat kedai Nikon, aku terjumpa satu kamera ni. Aku memang suka dengan function dia. Kamera Nikon S1000pj. Kamera Nikon ni bukan sahaja boleh tangkap gambar tapi boleh dijadikan portable projektor.

Nice really nice. Aku dok tanya promoter tu dan dia pun explain function kamera ni. Kamera ni mempunyai 12.1 megapixel dengan LCD screen seluas 2.7 inch. Kamera ini turut dilengkapi dengan smile detection function. Function ni berfungsi untuk menangkap gambar secara automatik jika sensor kamera mengesan senyuman. Menarik betul. Yang paling best, kamera ni mempunyai fungsi dimana boleh menjadi projektor berskala kecil. Aku try-try projektor ni memang best juga la. Gambar clear dan sharp dan juga boleh dibesarkan sehingga 40 inch. Besar TV LED tu.

Aku beli yang warna silver. Hitam nampak biasa sangat.

Clear macam ni la gambar projektor dia. Tapi syarat wajib mesti dalam keadaan gelap tanpa ada sebarang lampu.

Aku cuba main ayat lagi dengan promoter tu dan dia pun dengan baik hati memberi free gift yang sangat banyak. Apa yang aku dapat adalah seperti berikut:
  • Mini Tripod x3
  • Nikon towel x2
  • Memory card 4gb x2
  • Travel kit bag x1
  • Laptop sling bag x1
  • Camera case x1
  • Warranty kosong. Tak tulis tarikh punya. x1
 
Banyak tu aku tanpa berlengah lagi terus mengeluarkan duit yang tak berapa banyak beli kamera ni. memang layanan yang aku terima masa beli kamera ni adalah yang the best dari Nikon Promoter itself.Sebab aku ni pengguna Canon. Semua kamera aku dari dulu adalah Canon. Seronok sangat mak aku dapat hadiah dari aku dan abang aku ni. Lepas ni banyak la gambar yang mak aku tangkap. Sekian, Salam, Cheers.

12 comments:

ayu aziz said...

bpe rat bro cam tuh??
mcm mnarik..
free gift bnyk gile..

ellis suriyani said...

camera utk ellis bile plak nak beli?? kahkah

anaeeim said...

yearghhh! macam ni punya orang susah mau cari skang! alhamdullilah anak yang baik..hehhee..ko ayat camna dapat bnyk sgt free gift,ajar aku! haha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah byknya dpt free gift....

naem glizzy said...

wahh!! kemsalam mak taw :) sy tak mampu lagi nak buat camtu ehee..

http://naemglizzy.blogspot.com/2011/01/si-comel-ke-sekolah.html

Siti Zafira said...

wow! banyaknya free gift yang anda dapat. mana aci. jealous saya. woohoo. :p

btw, total berapa RM?

Aku said...

semua mesti tak percaya dengan harga yang aku dapat...
Harga total RM649...
Harga market dalam RM750-RM999 ikut tempat... kalau kat kedai memang mahal... kalau dekat lelong dot com murah skit...

lavender harum wangi said...

wah! murah lak ai.. free gift pun mcm2.. promoter laki ke pompuan?

Aku said...

sorang lelaki sorang pompuan... promoter die kata jualan bagi abis last day stock..

ima althafunnisa' said...

ur mom suke bergmbar ker..??
my mom not..alih kmera kit pown dia da mngelak..hu2

efa said...

waah...byk dpt free gift..btw bgus la ko beli utk mak...tabik sama kau eceh

aBidaH said...

wahhh..ngus nye..belikan untuk mak..ank yg soleh ni..hehe..best nye dpt camera..jeles2..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...