Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Monday, January 3, 2011

BIGGEST LOSER!!!!

Salam semua bloggers, kita mulakan hari ni dengan posting yang menunjukkan kesabaran & ketabahan dalam menghadapi apa jua cabaran. Yup sebab tu la aku tulis tajuk entri aku Biggest Loser. Siapa yang pernah tengok rancangan Biggest Loser??? Siapa yang pernah tengok mesti tahu bertapa susahnya diorang ni berusaha untuk menjadi kurus. Aku sangat respek dengan diorang ni sebab tidak pernah putus asa untuk menurunkan berat badan mereka. Aku agak terpegun melihat gambar-gambar diorang sebelum masuk rancangan Biggest Loser dan selepas masuk.






Dulu aku minat giler tengok rancangan ni. Bukan apa coach diorang ni dah macam singa dah aku tengok. Kalau diorang tak larat buat maen paksa ja. Tapi tengok la hasil dia macam manakan. Bukan setakat jadi kurus, siap berotot lagi, baik lelaki atau perempuan. Teringat pulak dekat sorang member aku ni. Dulu dia bukan main gemok. Berat dalam 120++kg, sekarang dia tinggal 50++kg je. Tak tau la ubat apa dia makan tapi memang nampak perubahan. So moral of the story, kalau nak berjaya perlukan kesabaran, ketabahan dan ketahanan diri. Kalau tak jawabnya tersungkur tengah jalan la. Sekian, Salam, Cheers.

5 comments:

areteacar said...

wah! dahsyatnya!

Dim Benihana said...

nasihat yang cun...

safura zahari said...

respect giler yg leh kurus ngn bersenam ni.

ayu aziz said...

nk kurus~!!!
smbgt kobar2 ni nk diet, tp time mkn xingt donia..
smlm dh azam xnk mkn nasik..
tp pagi2 td nasik lemak lah yg aku balon...
pfffttt.. -_-!

IQBAL ZARIN said...

gile kurus! yg pompuan da leh jd model dah. waw!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...