Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Thursday, December 9, 2010

JOM TENGOK NARNIA!!!!!

Salam semua kawan-kawan belog. Aku nak ajak korang semua tengok Narnia. Daripada beberapa review yang aku baca mengenai Narnia, cerita ni sangat mengasyikkan. Mesti ramai yang dah tengok filem Narnia ni versi 3D. Malam ni aku akan ke panggung wayang TGV Wangsa Walk secara berjemaah untuk menonton filem Narnia versi murah dan bukan 3D.
 


Studio: Fox Walden
Director: Michael Apted
Screenwriter: Christopher Markus, Stephen McFeely, Richard LaGravenese, Michael Petroni
Starring: Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter, Gary Sweet, Bruce Spence, Arthur Angel, Shane Rangi, Liam Neeson
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Official Website: Narnia.com
Review: 7.5/10 rating | 8/10 rating

Plot Summary: 
This time around – Edmund and Lucy Pevensie, along with their pesky cousin Eustace Scrubb – find themselves swallowed into a painting and on to a fantastic Narnian ship headed for the very edges of the world.

Joining forces once again with their royal friend Prince Caspian and the warrior mouse Reepicheep, they are whisked away on a mysterious mission to the Lone Islands, and beyond. On this bewitching voyage that will test their hearts and spirits, the trio will face magical Dufflepuds, sinister slave traders, roaring dragons and enchanted merfolk. Only an entirely uncharted journey to Aslan's Country – a voyage of destiny and transformation for each of those aboard the Dawn Treader – can save Narnia, and all the astonishing creatures in it, from an unfathomable fate.

Okey aku akan tulis review aku sendiri mengenai filem ini selepas aku pulang menonton malam nanti ok. Sekian sahaja dari aku, salam, Cheers.

4 comments:

~ i K i N ~ said...

cte fav aku nih, huwaaaa best gle!
pnye laa lame aku tggu cte nih. fuhhh!
klu sape2 yg follow cte nih dr cte 1 die,
mmg mantap!

cepat2 g tgk nnt cte kt aku. huu~

Hayla said...

Narnia yang kali ni punya memang best, lepas ni nak tgk lagi :D
just want to say that poster kat atas tu fake la

Qamarul said...

aku tak minat sangat narnia.. tapi aku lagi tak minat haryy potter.. ha3.. setakat nie narnia tak pernah kecewakan aku.. lain dari lain..

syok2 tak sabr nak tgk..

Aku said...

ikin: gi la tengok sorang2.
hayla: ye ke poster fake.. tak tau la pulok... hehehehe
qamarul: tengok jangan tak tengok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...