Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Wednesday, November 3, 2010

KUCING AKU SELEPAS & SEBELUM MAKEOVER!!!!

Salam pembaca-pembaca belog aku. Nie post aku untuk tengahari so sapa-sapa yang tengah makan tengahari tu selamat menjamu selera. Siapa yang ondaway nak masuk kerja tu selamat bekerja.


Okey post aku kali ni aku nak tunjuk kat korang gambar kucing aku yang bernama Chumi. Chumi ni sejarah dia bukan kucing aku. Satu pagi tu mak aku tengah mengemas tetiba dengar bunyi kucing depan pintu. mak aku bukak pintu jumpa si Chumi ni.


Kenapa tajuk ni makeover sebab aku nak tunjuk kat korang warna kucing aku ni lepas mak aku makeover. Warna asal dia kuning pudar tapi lepas makeover jadi warna........

Si Chumi sebelum makeover

Si Chumi sebelum makeover 2

Si Chumi lepas tukar warna
Ha korang tengok sendiri hasil kerja mak aku. Dia geram sangat tengok kucing dia sekor ni comot dia letak inai kan dah bertukar jadi warna oren. Banyak lagi gambar dia lepas make over. Setiap kali warna dia pudar mak aku tanbah inai bagi oren balik. Kesian kucing aku ni.

Satu yang aku kurang gemar about si Chumi ni adalah dia memang suka membuang najis muhalazzah dalam bilik aku atas katil. Dah 2 kali dia buat camtu. Kalau aku marah nanti dia buat bukan sepuluh sen setengah dia tu.

Okey la aku ada kerja nak buat ni, nanti kita sambung lagi cerita k. Salam and cheers.



11 comments:

~ i K i N ~ said...

hahaha!
siyes mak ko inai kn die??

Syafiqah Sabki said...

bahahhaa...lawak giler weyh...memang bertukar troz..hakhak

Aku Hakimy said...

ikin: memang la mak aku inaikan... tak tipu... tanye mak aku... hahhahah.
Piqa: memang lawak..

adreen said...

najis mugholazzah ...... qolah2 kena betul heheheheeheh
si cumi yg nakal....nanti buat selalu kat katil abg mimy yer

honeybeeanjell said...

aigugugu. si chumi kena inaiii. cube buat eksperimen warna lain pulak. kalau pink mesti lagi comel! XP

cHoc0^miNT said...

cayalah auntie ana...haha...

Aku Hakimy said...

Adreen: sekolah agama pun lari sebab tu jadi camtu..
Anjell: nanti nak tri warna Mahogany pulak.. ehheheh
Choco(wani): Antie anna ni laen dari yang lain..

zey said...

cuba letak kucing ni seminggu kat toilet utk ajar dia membuang kat toilet..
dlm seminggu tu, kasi dia mkn pon kat toilet...
tu salah satu cara nak ajar kucing tak membuang merata..

boleh try!huhu,

THE LEKAT LEKIT STORY said...

nama pun haiwan.. berotak tp x berakal.. kita yg berakal ni la kena cr jln cmna nak didik dia utk jd kucing yg berdisiplin.. x semestinya gunakan kekerasan.. cuma perlu SABAR

Anna Boleyn said...

hye.. thanx tau sebab recommend kan blogshop cupcakes tu.

hehe comel lah mak kimy. di inaikannya kucing tu. tp klu ikutkan nampak okay jer and lagi comel kucing tu kalau tak di makeover.

p/s : ini ada tips sikit-


What is the time people will usually get online? | Tips waktu sesuai untuk publish entry

Aku Hakimy said...

hehehehe...
untuk makluman kucing ni memang degil... dah ajar macam-macam tapi kalau die tgh moody dia berak je merata-rata.

nanti saya letak gambar yang kucing saya ni betol2 warna oren.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...