Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Saturday, November 6, 2010

LAGI GAMBAR TERLAMPAU KUCING AKU!!!

Salam  readers-readers sekalian. Kali ni aku akan tulis sedikit biodata tentang kucing aku. Maybe sebelum ni aku pernah cerita pasal kucing-kucing aku tapi tu kucing lain dan ni aku tambah kucing lain pula.
 
ChooChoo Menguap

ChooChoo merenung masa depan

1. ChooChoo Binti Tuyik
Umur: 3 tahun
Jantina: Betina
Jenis: Siam + Parsi
Warna: Kelabu asap

GerGer

1. GerGer Bin Tuyik
Umur: 4 tahun
Jantina: Jantan
Jenis: Unknown
Warna: Oren + Kuning

NingNing

1. NingNing Binti Tuyik
Umur: 2 tahun
Jantina: Betina
Jenis: Unknown
Warna: Kuning
Status: RIP



MoiMoi


1. MoiMoi Binti Tuyik
Umur: 3 1/2 tahun
Jantina: Betina
Jenis: Unknown
Warna: Putih + Kelabu

Okey, Mesti korang pelik napa kucing aku ada bin atau binti tuyik kan. Tuyik tu kiranya family name untuk kucing-kucing hasil jagaan family aku. Dari mana asal Tuyik tu?? Tuyik tu abang aku yang mulakan fenomena menuyik ni. Tuyik ni kalau korang ada kucing, cuba korang sondol-sondol tangan korang dekat hidung kucing korang mesti dia keluarkan bunyi tuyik tuyik tuyik. hahahaha. So dari situ la startnya perkataan Tuyik hasil nukilan abang aku.Tuyik pula adalah nama generasi pertama kucing aku. Dulu aku ada seekor kucing abang aku bagi nama KidTuyik.So demi menghormati KidTuyik, semua generasi seterusnya family aku letak la Tuyik juga. Kalau korang nak tanya apa-apa pasal kucing just komen kat aku. Insyallah kalau aku boleh tolong aku tolong. Salam. Cheers.

6 comments:

Asma Jalalyna said...

Moi Moi comelll... mintakkk...

Aku Hakimy said...

hahaha.. x dapat... sebab comel sangat tak leh bagi kat orang...

~ i K i N ~ said...

kucing yg mak ko inai kn mane?
ade ke kucing bnyi tuyik?
xpenah lak aku dgr.

Aku Hakimy said...

ikin: ade la... kalau ko sondol2 idung dia... kucing aku bunyi camtu kot... kucing yang inai tu nnt aku amik gmbr lagi..

~ i K i N ~ said...

nk sondol gne ape weh?
wahahahha!

Aku Hakimy said...

sondol guna tangan la ikin oiiii... nak guna apa lagi.. ahhahhhha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...