Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Tuesday, October 26, 2010

15 FAKTA TENTANG WANITA!!! LELAKI WAJIB TAHU!!!

Salam pembaca-pembaca. Aku ada terjumpa satu fakta daripada satu belog yang aku terlupa namanya. Aku rasa benda ni betul dan kepada lelaki semua, sila baca fakta-fakta ni untuk mengenali wanita. Kepada wanita-wanita pula, betol tak fakta ni???

1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.

11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.

14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.
 
Sebelum tu, aku tau lelaki kalau baca ni yang menerima hanya 20% yang lain tak suka baca benda camni. heheheh. Sekian sahaja, Cheers.

8 comments:

zey said...

yang nombor 15 tu saia setuju! =)

Asma Jalalyna said...

huhuuu... tp masih gak lelaki yg xfaham2...

Aku Hakimy said...

lelaki tak faham sebab...... nnt saya masukkan... hehehehe

me suya said...

amboi kimy..
tp bagus.. menghargai wanita gitu :)
for most mom la kan :)

Scya LollitA said...

susa gak klu taw.
sbb ade laki yg ego wat2 tataw .
cube bg tips laki turunkan cket egonye :DD

Are-Gya said...

ske2..lov dak kim..hhahahahaha

Obes said...

sgt setuju dgn no 14...better kenal2 dulu b4 decide..manusia bermacam ragam..silap pilih merana hidup..jgn mudah percaya k..ngee~

juju juya said...

huh..btoi2..like post nyeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...