Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Wednesday, October 27, 2010

KENAPA AKU MINAT SUPERBIKE???

Salam pembaca-pembaca sekalian. Aku tak habis-habis  cerita pasal motor besar-besar ni. Untuk yang baru mengikuti Belog Hakimy, aku tak da pun motor besar ni. Paling besar pun dulu la aku ada motor Kawasaki 250 bapak aku punya. Itu pun dah tersadai.

Okey berbalik kepada topik asal, aku minat motor besar ni ada beberapa sebab. Antaranya ialah:

1. Kalau naik motor besar, cuba bawak slow-slow sebelah awek tengah jalan, for sure diorang tengok korang tanpa korang paksa. Silap-silap hari bulan bukan awek ja tengok, mak orang dan pondan pun tengok korang sekali.

2. Sebab lain adalah korang boleh bawak lagi laju daripada sebuah myvi yang sama harga dengan motor korang.

3. Aku minat motor besar ni sebab kalau aku naik teserlah gaya, mutu keunggulan seorang lelaki mahupun wanita.

Walaupun bila hujan penunggang motor tetap akan basah, tapi style tu penting. Kalau aku tengok la, orang muda zaman sekarang beli motor besar sebagai lambang kekayaan diorang. Cuba korang renung-renungkan sekejap, kalau korang naik kereta harga RM50ribu, ada orang tengok korang tak??? Orang akan tengok korang kalau korang pasang lagu kuat-kuat atau lupa tutup tempat minyak. kalau naik motor harga RM50ribu gerenti orang akan tengok.

Sebelum aku tamatkan post tentang diri aku yang tak seberapa ni, aku nak racun abang aku yang bakal beli motor besar tak lama lagi dengan gambar ni.

ER6-F with Z750 tail and lowered front fork and handle bar.
Yamaha R1 Valentino Rossi version (Harga:RM104+++)

 Yamaha tu idaman aku. Bagi aku, kalau aku kerja nanti aku akan beli motor dulu baru benda lain. Nak kawin lepas aku dapat benda yang aku nak ni. hehehehe. Terima kasih sebab sudi dengar angan-angan aku.Salam. Cheers.


3 comments:

Are-Gya said...

dulu aku berangan gak nk pkai moto beso..tp mama abah x bg..dia ckp aku ni girl x sesuai..ikot kn je..now aku dok dlm kete je haahhahaha

Aku Hakimy said...

hhehe... pompuan kurang sikit la bab moto ni... bukan apa susah sikit.. kalau naik nanti make cair camner... haha

Anna Boleyn said...

hoho...jujur eyy..anna klu ada superbike lalu tepi..perghhhhh~ rasa macam nak tabik. pandang je superbike tu smpai hilang d pndngn. heheh. klu lerr ada bf yg de superbike.. syiokkkkkkk!! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...