Pages

KLIK KLIK KLIK !!!

Saturday, October 30, 2010

PIALA MALAYSIA!!! 2-1

Salam pembaca, tahniah diucapkan kepada Kelantan kerana telah menjuarai Piala Malaysia musim ini untuk kali pertama dalam sejarah Kelantan. Walaupun aku tadi sokong Negeri Sembilan, tapi gol-gol kemenangan yang dihasilkan oleh Kelantan memang cukup stylu. Kelantan menjuarai Piala Malaysia dengan kemenangan 2-1.

Gol tunggal Negeri Sembilan adalah hasil daripada sepakan penalti akibat kekasaran yang dilakukan oleh pemain Kelantan di dalam kotak penalti. Separuh masa pertama menampakkan Negeri Sembilan mengawal permainan tetapi separuh masa kedua Kelantan menguasai padang.

Hasil daripada pemerhatian kawan-kawan aku, besar kemungkinan Kelantan menggunakan taktik best player out dengan cuba sedaya upaya mencederakan Aidil Zaquan iaitu kapten pasukan Negeri Sembilan. Ini kerana, sejurus selepas Aidil dikasari dan terpaksa diusung keluar, gol pertama Kelantan muncul dan seterusnya gol kedua 7 minit kemudian.

Bagi aku, jurulatih Negeri Sembilan meletakkan harapan penuh kepada Aidil dan apabila Aidil cedera, harapan hanya tinggal harapan. dapat dilihat moral pasukan Negeri Sembilan terus merosot.

Apa-apapun, aku nak tegur sikit kepada penyokong-penyokong agar berkelakuan baiklah di padang. Aku tengok start Kelantan gol, kawasan sekitar padang mula menjadi tempat pembuangan sampai dan tempat meraikan perayaan. Sebab apa aku cakap camtu sebab penyokong mula membaling botol dan mercun kearah padang. Harap-harap dah menang ni tak da la gaduh-gaduh ye.

Sekian sahaja Hakimy melaporkan daripada Blok D, KTHO, UKM. salam dan cheers.


5 comments:

cHoc0^miNT said...

naseb bek klntn mng..klu x, gadow sne, gadow sini.. tak bole trima knyataan...takde semangat kesukanan langsung... uhuk2

Aku Hakimy said...

ehehehe.. tu aku tak ley komen... gaduh tak gaduh kita tunggu berita esk.. mana tau kalau dah menang pun gaduh2 lagi.. ehhehehe

Enna Banana said...

i looikkeee :)

d 4 dahlia said...

tahniah team kelate..banggenyer!hehe.

Anna Boleyn said...

heh~~ haku dah agak dah scene2 tersebut mesti ada. nak sound lebih2 kang ada yang melenting.. kita kasi sound kias kias gitu. kuikuikui. eh asal sokong n9. orang nogori ko? ;p


p/s : jom baca

Mission 2 accomplished - Warm advice to all HLN commentators.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...